warning snapchat youtube instagram facebook tune

Hoppkurs & ny tränare

Matilda Petersson

Hoppkurs & ny tränare

Alltså vilken helg det har varit! Motivationen är på topp, hästarna är äntligen i en utvecklingsperiod igen och vi har dessutom testat ny tränare!

I fredags var vi på Dressyrträning med Senorita. Hon vet knappt vart hon har fram och bak på sig själv just nu då energinivån är alldeles för hög. Så träningen blev inget vidare, men jag fick mycket bra tips hur jag ska få henne avslappnad och låg i formen när hon hellre vill lägga i högsta växeln. Typiskt fullblod. Vi red för ny tränare och jag är väldigt nöjd överlag men såklart inte hittat rätt i just denna tränarens system ännu. 

Igår (lördag) var dag 1 av helgens hoppkurs som Chico fick följa med på. Han skötte sig utmärkt vid lastningen som krånglat det senaste och han gick super på träningen. Det var markarbete med fokus på teknik övningar och svårigheten för mig och Chico var den förvända galoppen mellan bommar på kvartslinjen då han gärna gör en massa byten istället. Han är oerhört elastisk i kroppen och lätt för sina byten vilket inte är negativt i hoppningen men jag har han inte riktigt mellan hand och skänkel och inte heller styrkan när han blir lite vinglig och elastisk. 

Idag (söndag) var det dag 2 med lätt hoppning och han var lite mer tittig och spänd men inget som störde fokuset. Valde även att betsla upp till babypelham då han var stark dag 1 och jag vill kunna inverka med små hjälper. Han skötte sig väldigt bra men jag har lite att jobba på med min sits, bland annat tygellängden emellanåt och att sitta djupare i sadeln. När hinderna blir högre backar Chico av lite och jag ger han lite för mycket frihet vilket ger en spänd och otakt ridning. Vi har mycket att träna på vill säga vilket är så kul!😃

Film från helgens hoppkurs finns på min Instagram!🐴

Kommande vecka står provridning av häst, pay and jump och träning av hästar på schemat. Kul att vara igång igen!🌟

Ha en fin vecka!🌸

 

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!