warning snapchat youtube instagram facebook tune

Något nytt måste hända

Matilda Petersson

Något nytt måste hända

Coronatider och allting står väldigt stilla just nu, inklusive bloggen. Hästarna jobbar iallafall på i vanlig ordning, men lite motivationsbrist ska jag vara ärlig med att jag. Jag ska förklara allt.

Vi kan väl börja med att min röntgenfynds-häst inte längre funkar i ridningen, vilket var väntat men ändå inte. Inget jag vill gå in på, mer än att vi är glada att vi faktiskt gav honom en sista chans. Att köpa häst med hjärtat kommer jag aldrig göra om, men jag om någon har fått lära mig av mina misstag under årens gång och även denna gången.

Det andra är att Senorita nu är till salu och flera provridningar är inbokade. Ett beslut som ligger bra i tiden (egentligen inte pga corona), men det betyder också att ännu en häst kommer försvinna ur träning ifall att hon blir såld. Det vill säga att jag bara har unghästar i stallet igen, men det har blivit lite för mycket i vinter. När man inte hinner med allting så tappar man tillslut motivationen helt och hållet. Det är trots allt unghästarna jag trivs bäst att jobba med och det är på den planen jag vill fortsätta utvecklas, så nu blir det istället mer fokus på min 5-åring och vildhästen som kommit lite skymundan. Även skolan och körkortet ska få mer plats i vardagen nu.


Även denna fina ungponnyn är till försäljning.

Otroligt tråkigt att alla tävlingar blev inställda nu, dvs även div1 lagtävlingarna jag sett framemot otroligt mycket. Men ridsportförbundet gjorde verkligen det enda rätta beslutet och vi ska vara glada att vi fortfarande får sitta till häst och resa till våra stall som många andra länder förbjuds till att göra. Dock kan jag tänka mig att vi inte gått igenom det värsta ännu i Sverige, men jag ska inte heller spekulera som totalt okunnig medborgare.

På tal om något helt annat funderar jag även på att skaffa mig ett jobb inom hästbranschen, men det är fortfarande rätt oklart. Just nu är jag öppen för många förslag framöver :) Vill att något nytt ska hända, men vad vet jag inte riktigt. Med tanke på pandemin fortsätter jag hålla mig låg i mina planer och istället fortsätta jobba på med hästarna hemma i stallet.

Ha det fint och ta hand om varandra! 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!