warning snapchat youtube instagram facebook tune

Såhär skapar du bäst förutsättning för tävling!

Philip Svitzer

Såhär skapar du bäst förutsättning för tävling!

Återigen! Tack för alla mail ni skickar. Det är kul att se så många som kämpar med samma problem som jag själv gjort genom åren. Idag tänker jag svara på frågan om hur jag förbereder mig före en tävling.

Sömn är superviktigt!

Det första jag tänker på inför en tävling är att jag ska få riktigt bra sömn. God sömn bidrar till positiv energi och hjälper mig att öka min fokus på rätt sak, nämligen mina ynka två minuter inne på banan. För mig är tio timmar optimalt men det är givetvis individuellt. Om man sover på tävlingsanläggningen kan det dessutom vara mycket stök och oljud. Ofta orsakat av folk som inte tar tävling så seriöst eller som prioriterar umgänget före det som man (enligt mig) är där för; tävlingen!

Planera hästens välmående

Det andra jag tänker på är hästens välmående. Planeringen är viktig om man ska öka/sänka eller ändra hästens kost. Är det t ex varmt ute kan man öka mängden av elektrolyter och salt i maten. Detta bidrar till att hästen blir mer törstig, vilket givetvis är bra när det är varmt. Sen tycker jag att man ska planera tävlingsdagen, du vill undvika att hästen är stel nära inpå starten. Detta är individuellt men antingen så kan den behöva morgontrimmas eller bara gå på en promenad så att den blir varm i muskler och leder. 

Själv rider jag alltid Zabrino på morgonen de dagar han tävlar vilket aldrig sker med Snow Flake. Allt handlar om hur just din häst är och vad den behöver. Det kan bero på allt ifrån konditionen, om det är vinter eller sommar, om hästen är gammal eller ung etc. Det är därför jag brukar säga ”Alla sporter med djur handlar om kontakt”. Har du bra kontakt med hästen så fungerar ni bra ihop, får bra sammanhållning och förstår varandra. Det är då ni har störst förutsättningar att komma långt tillsammans :) 

 

Fortsätt maila in era frågor på philip@hastlycka.se eller ställ dom direkt på mina sociala medier:

 

Instagram >>       Snapchat >>     Youtube >>

 

 

Tack för den här gången!

 

//Philip

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!