warning snapchat youtube instagram facebook tune chevron Quotes
Vi rekommenderar

Fautras – en lugn och trygg resa för din häst

Hästlycka.se

Fautras – en lugn och trygg resa för din häst

I vår förra artikel berättade vi hur en hästtrailer från Fautras bjuder in till lastning med det låga insteget. Nu är det dags för resan. Vad gör Fautras till en bra trailer för en häst att åka i?

När du ska åka iväg med din häst är målet varje gång att resan ska bli så trivsam som möjligt, både för dig själv och för din häst. Med en hästtrailer från Fautras får ni alla förutsättningar för en trevlig färd!

En skön och avslappnad resa för hästen

En trygg häst är en avslappnad häst. För att få transportresan så lugn som möjligt och hästen trygg i situationen, behöver den få de rätta förutsättningarna. 

Att ge hästen möjlighet till en egen god balans är något av det viktigaste under resan. Trots bra fjädring i dagens hästtrailers, rör det sig ändå en hel del i en trailer som färdas framåt. För att hästen ska kunna bibehålla en naturlig balanspunkt behöver möjligheten finnas för den att kunna ställa ut och bredda sina ben. I de flesta traditionella hästsläp är mellanväggen hård vilket hindrar hästen från att bredda sina ben. I en hästtrailer från Fautras är mellanväggen däremot flexande, vilket ger helt andra förutsättningar för hästen och dess balans.


Med Fautras TECH-mellanvägg får hästen en känsla av rymd till att röra på benen. Mellanväggen är hållfast men ändå såpass lätt att du enkelt kan lyfta ut den även om du är själv. För vissa hästar är TECH-mellanväggen i kombination med att stå diagonalt det optimala.


Lång livslängd och hög säkerhet

Väggarna är tillverkade i genomgjuten glasfiber som tillsammans med flera kraftiga stålbalkar bildar en stabil konstruktion för din häst att
färdas i. Trailern kan även kompletteras med invändiga sparkskydd.En helt unik golvskiva med en livstidsgaranti

Alla Fautras hästtrailers är som standard utrustade med en golvskiva gjord av återvunna PET-flaskor. Förutom att golvskivan absorberar vibrationer och reducerar ljud har den en livstid på hela 400 år – i saltvatten. Så du kan var lugn med att din häst står och åker på ett tryggt golv hela resan!

 

Fantastiska köregenskaper

Det är ju faktiskt inte bara din häst som ska få en trevlig upplevelse av att resa, utan också du själv som förare. I en Fautras är det två separata axlar med underhållsfri gummitorsionsfjädring. Denna fjädring, i kombination med ett i grunden relativt högt kultryck i den solida konstruktionen, garanterar utmärkta köregenskaper.

 

Vill du ha mer information och prisuppgifter? Läs mer här >>

Läs vår tidigare artikel om Fautras och lastning >>

Kommentarer